Bloggen is belangrijk voor SEO. Hoe meer blogs of artikelen op relevante websites hoe interessanter het verhaal zal worden. Wil je hoger scoren in Google dan moet een relevante blog laten schrijven of liefst heel wat. Deze blogs/artikelen moeten geplaatst worden op een website met een DA +50 en DR +50 indien mogelijk want hoe hoger de DA en DR van de website hoe meer waarde jou blog artikel zal krijgen. In je blog moet je 1 tot 3 backlinks verwerken die jou website ondersteunen.  Wilt u blogs laten plaatsen? Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden en tarieven.

Waarom bloggen belangrijk is voor SEO

U weet waarschijnlijk al veel van de redenen waarom bloggen belangrijk is voor uw bedrijf. U weet dat het u kan helpen bij het vestigen van thought leadership, het opbouwen van vertrouwen en het vergroten van de geloofwaardigheid. U weet dat het u kan helpen om relaties op te bouwen en zich te engageren met uw publiek. U weet dat het u kan helpen zich te onderscheiden van de massa.

Een van de belangrijkste redenen waarom bloggen belangrijk is, is echter omdat het uw SEO-resultaten kan verbeteren. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) omvat een reeks activiteiten die uw content optimaliseren om uw organische, of “gratis” verkeer te verbeteren. Hoe beter u uw blogberichten optimaliseert voor SEO, hoe hoger uw webpagina’s op de resultatenpagina’s van de zoekmachines, zodat meer mensen uw website kunnen vinden en uw bedrijf kunnen leren kennen. In feite winnen bedrijven die bloggen doorgaans minstens twee keer zoveel webverkeer als bedrijven die niet bloggen.

Hier zijn enkele van de redenen waarom het optimaliseren van uw blogberichten voor SEO vandaag de dag belangrijk is.

Verse inhoud op uw website plaatsen

Bloggen is belangrijk voor SEOZoekmachines houden van websites die regelmatig worden bijgewerkt. Dit laat zien dat de websites fris en relevant zijn, in plaats van verouderd. Zoekmachines willen geen irrelevante, verouderde webpagina’s voor hun gebruikers opnoemen. Ze willen een zo actueel en nieuw mogelijke inhoud plaatsen om deze zo nuttig mogelijk te maken.

Helaas zijn er niet veel kansen voor u om de andere delen van uw website te updaten. De geschiedenis van uw bedrijf en de pagina over ons zal nooit veranderen. Uw prijspagina en productpagina’s zullen slechts zelden of nooit veranderen. U kunt de inhoud van uw homepage hoogstens een paar keer per jaar updaten.

Het starten van een blog geeft u de mogelijkheid om continu nieuwe berichten op uw site te publiceren. U kunt meerdere malen per dag berichten plaatsen als u dat wilt. Hoe meer nieuwe content u plaatst, hoe meer pagina’s u heeft voor zoekmachines om te indexeren, wat betekent dat u meer mogelijkheden heeft om de nummer 1 plek op de resultatenpagina’s van zoekmachines in te nemen.

Sleutelwoorden strategisch gebruiken

Elk blogbericht dat u plaatst geeft u een nieuwe mogelijkheid om SEO trefwoorden te gebruiken in uw content. Door het uitvoeren van trefwoordonderzoek, het vinden van de trefwoorden en zinnen die zoekers die op zoek zijn naar een bedrijf als het uwe waarschijnlijk zouden gebruiken, en vervolgens die trefwoorden strategisch te gebruiken in uw blogberichten, kunt u echt uw zoekmachine optimalisatie resultaten verbeteren.

Om uw resultaten te verbeteren, gebruikt u longtail keywords die uw doelgroep waarschijnlijk zal gebruiken tijdens hun onderzoek als onderdeel van de reis van de koper. Maar vergeet niet om trefwoordvulling te vermijden.

Backlinking

Het loont om relaties op te bouwen met andere organisaties en websites. Bloggen biedt u de mogelijkheid om links naar andere relevante websites op te nemen. Als tegenprestatie kunnen deze organisaties terugkoppelen naar uw site, waardoor u nog meer webverkeer kunt genereren dat u anders niet zelf zou kunnen genereren.

Het is echter belangrijk om relaties op te bouwen met gerenommeerde en kwalitatief hoogwaardige websites die passen bij uw niche bij backlinking. Anders zou u gestraft kunnen worden door zoekmachines. Laat link building over aan een sterke raadgever en informeer vandaag nog naar onze mogelijkheden. Ons team bestaat uit zeer ervaren linkbuilders en SEO specialisten.

Het verhogen van uw populariteitsrang

Soms is SEO een populariteitswedstrijd. Zoekmachines zullen uw positie op hun resultaatpagina’s verhogen als ze merken dat uw bloginzendingen regelmatig worden gedeeld en vaak worden aangeklikt. De beste manier om deze populariteitswedstrijd te winnen is om alleen inhoud van hoge kwaliteit te publiceren die uw publiek daadwerkelijk zal willen lezen. Het delen van uw blog, hoe dan ook, en het suggereren dat anderen dat ook doen, kan ook helpen.

Gebruik van afbeeldingen

Het gebruik van afbeeldingen in uw blogberichten maakt uw inzendingen niet alleen boeiender, maar biedt ook een extra manier voor zoekmachines om u te vinden. Om te profiteren van het gebruik van afbeeldingen op uw blog, moet u ervoor zorgen dat u ze en uw alt-tekst correct benoemt, op basis van de trefwoorden die u gebruikt.

Het verbeteren van uw social media-zoekresultaten

Google is begonnen met het teruggeven van resultaten voor social media berichten. Het koppelen van uw blog aan uw social media-accounts kan een andere mogelijkheid bieden om gevonden te worden door zoekmachines wanneer uw publiek op zoek is naar uw bedrijf.