Je zou denken dat een blog niet belangrijk is voor alle bedrijven, zoals een loodgieter of een titelbureau. Wie wil er lezen over de alledaagse taken van deze industrie├źn? Nou, er is waarschijnlijk iemand die dat wel wil. U kunt ook de actualiteit of de tijd van het jaar uitspelen en het terugkoppelen naar uw bedrijf. Zoals onze blog post van de laatste herfst “Halloween kostuums met betrekking tot online marketing”. Zelfs als u het moeilijk vindt om te brainstormen over blog onderwerpen voor een bedrijf, is het belangrijk om de kwaliteit van de inhoud te verbeteren. Hier zijn vijf redenen waarom een blog belangrijk is voor SEO.

Het biedt een gestage stroom van nieuwe inhoud
Of u nu elke week of elke dag uw blog bijwerkt, u draagt nieuwe inhoud bij die Google leuk vindt. Uw service en de pagina’s op uw website veranderen misschien niet of nauwelijks. Een blog helpt uw website relevant te blijven en hoger te rangschikken. Zoekmachines tonen graag de nieuwste en meest relevante inhoud. Deze trefwoordrijke blogposts zullen verschijnen en zullen op hun beurt het verkeer naar uw website stimuleren.

Het is een goede manier om longtail keywords te implementeren
Uw blog zal waarschijnlijk niet veel verkeer ontvangen voor die competitieve zoekwoorden waarvoor u probeert te rangschikken. Blog posts op uw website zijn een geweldige manier om longtail keywords te gebruiken waar uw concurrenten misschien nog niet eens aan gedacht hebben. Bijvoorbeeld, een lokaal hotel in Chicago zou kunnen proberen te rangschikken voor het sleutelwoord “Chicago hotels” maar is ook gericht op het sleutelwoord “Chicago hotels in de buurt van Navy Pier”. Ze zouden een blogpost kunnen schrijven met de titel “How To Spend Date Night At Navy Pier” en het terugbinden aan hun hotel met behulp van hun gekozen lange-staart sleutelwoord.

Meer blogs, meer pagina’s
Hoe meer pagina’s u op uw website heeft die relevant zijn voor uw bedrijf, des te groter de kans dat u zult scoren op zoektermen die verband houden met uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om trefwoorden te implementeren in uw blogberichten waarop u zich richt. Elke blogpagina is een extra mogelijkheid om hoger te rangschikken in de zoekresultaten.

Backlinking
Een link voor een link. Zoek relevante en kwaliteitsvolle bedrijven om naar te linken in uw blogberichten en zij kunnen een link naar uw website op die van hen plaatsen. Dit kan helpen om meer verkeer naar uw website te genereren, en u helpt ook iemand anders. Het opbouwen van deze relaties met relevante bedrijven staat centraal en relevantie is belangrijk. Websites die een link naar uw website plaatsen en die niets met uw branche te maken hebben, zullen er voor Google niet goed uitzien en uw rankings schaden.

Blogberichten zijn scherp
Mensen houden ervan om blogberichten te delen op hun social media pagina’s. Meer mensen gaan een relevante blogpost delen via de servicepagina van een bedrijf. Denk na over uw doelgroep en schrijf over dingen waar ze om geven op een manier die voor hen zinvol is. Hoe meer social media een blogpost deelt, hoe meer mensen zullen klikken, opnieuw zullen delen en andere pagina’s op uw website zullen verkennen. Blogposts zijn ook zeer geschikt om te delen op de social media-pagina’s van uw bedrijf. Hoewel Google graag eerst de meest relevante inhoud laat zien, laten ze ook graag populaire en vaak gedeelde inhoud zien.

Als u nog geen blog op uw website hebt, waar wacht u dan nog op? Uw klanten zullen het geweldig vinden om te horen wat u te zeggen hebt en Google zal het geweldig vinden dat uw website bijgewerkt en relevant is.

5 Redenen waarom de Blog van uw website belangrijk is voor SEO